Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ

 

Πως  φθάσαμε σαν χώρα και  στα τελευταία σκαλοπάτια της ανυποληψίας; Γιατί επιτρέψαμε σαν λαός σε πολιτικούς μικρού αναστήματος  και αμφιβόλου ηθικής όπως εμφανίστηκαν τα τελευταία  37 χρόνια ,  να διασύρουν την χώρα εκμεταλλευόμενοι τα  αυτονόητα   όπως  μόρφωση, εργασία, υγεία και κοινωνικές παροχές ;

Οι απαντήσεις είναι πολλές και τα επόμενα 30 χρόνια οι νεώτερες γενιές  θα αναρωτιούνται για αδυναμίες και λάθη που οδήγησαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στην φτώχεια και την ταπείνωση, στην εξαθλίωση και την απαξίωση όλων των ηθικών αρχών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συγκρατούσαν μια κοινωνία σε ένα ανεκτό επίπεδο ανθρώπινης συμπεριφοράς. Βεβαίως θα έχουν κατανοήσει πλήρως την βρώμικη επίθεση των τραπεζιτών και των λεγόμενων  hedge funds  με την αμέριστη βοήθεια της  ολιγαρχικής τάξης που ξεπούλησαν ένα ιστορικό λαό χωρίς ντροπή χωρίς να αισθάνονται  κανενός είδους ενοχή. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να διατηρήσουν τα προνόμια που τους εκχωρήθηκαν μέσα από ένα πλέγμα συμφερόντων εκ μέρους των πολιτικών της διαπλοκής και της συμφοράς.

Οι κυβερνήσεις ταΐζουν στην κυριολεξία τις τράπεζες που πτώχευσαν και ρίχνουν την εξόφληση των δανείων στις πλάτες του λαού. Η Ελληνική κυβέρνηση και υπαλλήλων των  διεθνών τραπεζιτών δεν έχουν διαφορετική συμπεριφορά , απλώς αντιγράφουν δουλικά και εκτελούν την χειρότερη εκδοχή σε βάρος του λαού.

Πρωτοφανείς  είναι σε παγκόσμιο επίπεδο οι ενέργειες των νεοφιλελεύθερων που καταλαμβάνουν τις κυβερνήσεις και εκχώρησαν στους τραπεζίτες όλη την εξουσία με αποτέλεσμα να κατακρεουργούν την δημοκρατία , αλλά όταν  τα κατέστρεψαν όλα οι κυβερνήσεις αντί να περιορίσουν μια για πάντα την δύναμη που τους έκανε ανεξέλεγκτους  και θρασείς, τους επαναχρηματοδότησαν.

Τι συμβαίνει όμως εδώ στην πατρίδα μας ; Πως  μπορούμε να παλέψουμε  για την ανατροπή της νέας κατοχής και την  επαναφορά των θεσμών και που δεν θα επιτρέψουμε ξανά την καταστρατήγηση  τους , με τέτοιους νόμους , που θα θωρακίζουν την δημοκρατία και θα τιμωρούν τους επίορκους.

Το Ε.Πα.Μ. δίνει την απάντηση σε όλα αυτά , στην διακηρυγμένη θέση 25 σημείων για μέτρα που άμεσα πρέπει να ληφθούν  για την ανατροπή της κατοχής. Μέτρα που δεν πρόκειται να διαφωνήσει  κανείς μας γιατί βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση όσον αφορά τον  λαό και αποδυναμώνει την αέναη προδοτική συμπεριφορά της ολιγαρχίας.

Στο χέρι μας είναι να τους ανατρέψουμε ,αφού ενημερώσουμε ο καθένας μας τον περίγυρο του για την μεγαλύτερη προδοσία που έγινε από συστάσεως  του  νέου κράτους από την επανάσταση  του 1821. Προδοσίες έγιναν πολλές αλλά αυτή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο για την αξιοπρέπεια του Έλληνα που τσαλαπάτησαν οι θρασύδειλοι και χαμερπή ανθρωπάκια.

Η ιστορία , τους έχει καταδικάσει στην λήθη και τους σκουπιδοτενεκέδες γιατί αυτό ήταν πάντα, σκουπίδια.

Ψήφος στο ΟΧΙ είναι η δική μας επιλογή.

ΟΧΙ στην διάλυση της χώρας.

Μάντζαρης Γιώργος
Μέλος Πυρήνα Αμαρουσίου –Πεύκης –Λυκόβρυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου